Suszarka do grzybów, owoców i ziół Gorenje FDK 24 DW Biała/Plastik

Dostawa gratis
  • Vedlejší obrázek 2
  • Vedlejší obrázek 3
  • Vedlejší obrázek 4
  • Vedlejší obrázek 2

Suszarka do grzybów i owoców.

Nasza cena z Vat: 249

202 zł bez VAT

szt.

Dodaj do koszyka

Dalsze parametry
Obrotowy talerz do suszenia Nie
Liczba płyt suszenia 5
Pobór mocy suszarki owoców 380 W
Regulacja temperatury
Regulacja temperatury
Díky této funkci si budete při odstraňování nátěrů moci nastavovat teplotu tak, jak budete potřebovat.
Tak
Timer/minutnik Tak
Wymiary
Szerokość produktu 31.5 cm
Wysokość produktu 31.5 cm
Głębokość produktu 30.0 cm
Szerokość opakowania 32.7 cm
Wysokość opakowania 31.0 cm
Głębokość opakowania 32.7 cm
Waga produktu w opakowaniu 3.5 kg

Suszarka do grzybów i owoców

  • 5 sit suszących
  • Średnica sita: 31 cm
  • Regulacja wysokości sita (2,8 i 5 cm)
  • Możliwość suszenia większych kawałków

Gorenje FDK 24 DW to elektryczna suszarka do warzyw i owoców o mocy 240 W.

  • Wyposażona jest w 5 pojemnych sit oraz możliwość regulowania ich wysokości.
  • Posiada czytelny wyświetlacz LED oraz timer, który umożliwia nastawienie automatycznego wyłączenia. Urządzenie można nastawić na dowolną temperaturę w zakresie 35 do 70 stopni Celsjusza.
  • Minimalny czas suszenia wynosi 30 minut a maksymalny 19,5 godziny.
  • Suszarka idealnie nadaje się do suszenia ziół, warzyw, owoców, a także ryb, mięsa i grzybów.

Produkt jest nowy, posiada 24 miesięczną gwarancję!

  • Regulacja czasu suszenia
  • Regulacja temperatury w zakresie: 35 – 70°C
  • Sygnał dźwiękowy informujący o zakończeniu suszenia
  • Wyświetlacz LED
  • Zabezpieczenie przed przegrzaniem
  • Cicha praca
  • Łatwe czyszczenie
  • Kolor: biały
  • Moc: 200 – 240 W
  • Wymiary: 31,5 × 31,5 × 30 cm

Suszenie żywności to jedna z najstarszych metod konserwacji znanej człowiekowi. Polega na usunięciu wody z produktu przez jej wyparowanie. Suszenie żywności znane było już w czasach prehistorycznych kiedy to suszono mięso (w tym również ryby). Pierwotnie suszono mięso z wykorzystaniem słońca i wiatru. Następnie ognia, przy czym proces ten często przypominał wędzenie. Obecnie wykorzystuje się, na skalę przemysłową suszarnie elektryczne, są również niewielkie aparaty umożliwiające suszenie w warunkach domowych (można też wykorzystać piekarnik elektryczny ale wiąże się to ze znacznie większym zużyciem prądu elektrycznego).

Najczęściej suszeniu poddaje się jadalne grzyby kapeluszowe, warzywa (pomidory, marchew, pietruszka, seler i por) i owoce (jabłka, gruszki, śliwki, banany, winogrona (powstają z nich rodzynki).
Na skalę przemysłową suszy się również mleko (powstaje mleko w proszku), ekstrakty kawy (powstaje kawa instant), bulionów mięsnych i warzywnych (zupy w kostkach). Jedną ze szczególnych metod suszenia jest liofilizacja.
Usunięcie wody uniemożliwia rozwój drobnoustrojów, jak również efektywnie spowalnia przebieg przemian enzymatycznych i nieenzymatycznych.

Dokumentacja tego produktu

Okazje Małe AGD Duże AGD Telewizory i RTV Komputery i Konsole Foto i kamery Telefony i akcesoria Narzędzia i Ogród
DOM I WNĘTRZE Sport i Turystyka Akcesoria Perfumy i drogeria Zabawki Dla dzieci ZWIERZAKI
Zamówienia telefoniczne 801 000 415
Koszyk 0 szt. za 0 zł