Parowar ETA jest wyjątkowym i niezawodnym narzędziem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Żywność nie traci swojego naturalnego smaku i witamin.
Jego nowoczesny i elegancki design sprawi, iż będzie ozdobą w Twojej kuchni.
- Objętość trzech przeźroczystych pojemników do gotowania to 12,25 l. Parowar ma izolowane termicznie uchwyty a bezpieczeństwo gwarantuje bezpiecznik termiczny.
- Miska do gotowania ryżu o objętości 1,5 litra. Pojemniki mają na dnie wgłębienia przeznaczone do gotowania jajek.
- Pracę parowaru sygnalizuje lampka kontrolna. Prosta obsługa za pomocą 75 minutowego zegara. Zakończenie czasu pracy zasygnalizuje alarm dźwiękowy.
- Z boku pojemnika znajduje się wskaźnik poziomu wody. Uzupełnianie jest proste i wygodne z zewnątrz.
PAROWAR, KTÓRY NIE ZMIENI WASZEGO SMAKU
Parowar do szybkiego i zdrowego gotowania z ładnym nowoczesnym wzornictwem. Parowy garnek od ETY jest wyjątkowym i niezawodnym pomocnikiem do zdrowego, sprawnego i szybkiego gotowania. Dzięki niemu żywność nie straci swojego naturalnego smaku ani wartości odżywczych. Bezpiecznik termiczny zapewni bezpieczne gotowanie. W zestawie znajdują się trzy przeźroczyste pojemniki ze specjalnie utworzonymi wgłebieniami na jajka oraz pojemnik do przygotwania ryżu o pojemności 1,5 l . Przygotowywanie dań w parowarze jest zdrowe, bardzo proste oraz ciche.
GOTUJ ZDROWO!
Szybki i niezawodny parowar
ETA Steampot 01
Firma ETA, tradycyjna czeska marka, wygrała plebiscyt "dobrej marki",
która jest corocznie organizowana przez Readers Digest w 16stu krajach.
ETA już od 2003 roku utrzymuje pozycję lidera w kategorii Drobne AGD.
Całkowita pojemność (l): 12.25
Liczba pojemników do gotowania: 3
Moc (W): 1000
Gotowanie ryżu: TAK
Uchwyt do gotowania jaj: TAK
Łatwa obsługa
- Bezpiecznik termiczny
- Stopy antypoślizgowe
- Prosty w użyciu
- Schowek na przewód zasilający
- Nowoczesny design
- Bardzo szybkie i proste przygotowanie
- Łatwo zmywalna powierzchnia
- Możliwość mycia w zmywarce
1) Zegar: pozwala ustawić czas przygotowania (max. 75 minut). Po tym
czasie, zabrzmi sygnał dźwiękowy i ogrzewanie zostanie zakończone.
2) Lampka kontrolna : oznacza, że urządzenie działa.
3) Znak wodny: pokazuje aktualną ilość wody w zbiorniku. Minimalna ilość wody
pozwoli parować przez około 20 minut, maksymalna ilość wody starcza na ok. 60 minut.
4) Tacka ociekowa : zapobiega kondensacji wody i soku z żywności z powrotem do
zbiornika dzięki czemu woda do tworzenia pary pozostaje czysta.
5) Pojemniki do gotowania : są dla ułatwienia numerowane. Pojemnik z numerem 1 należy
umieścić na podstawie, jako pierwszy, pojemnik z numerem 3
ostatni.
6)Gotowanie jaj: posiadają 6 wycięć dla łatwego umieszczenia jaj podczas gotowania. Jaja
przed gotowaniem przekłuj.
7) Miska na ryż / zupę : może być również używana do gotowania żywności w sosie np.
warzywa w sosie lub ryba w wodzie).
Ryż i zboża
- Istnieje wiele rodzajów ryżu. Postępuj zgodnie z instrukcjami dla danego typu.
- Zmierz dokładnie ryż i wodę, którą następnie zmieszaj w misce. Przykryj i włącz parę.
- Do miękkiego ryżu, w ilości oznaczonej w tabeli, dodaj 1-2 łyżki wody. Do ryżu twardego,
należy zmniejszyć ilość wody o 1-2 łyżki.
- Sprawdzić konsystencję ryżu po upłynięciu minimalnego czasu przygotowania
w zależności od rodzaju ryżu. Wymieszaj ryż.
- Ryż dopraw do smaku solą, pieprzem lub masłem.
WARZYWA
- Dobrze oczyść warzywa, usuń łodygi, obierz i posiekaj. Małe kawałki przygotowywane
są szybciej niż duże.
- Ilość, jakość, świeżość, wielkość żywności i temperatura może mieć wpływ na
czas parowania. Dostosuj ilość potrzebnej wody.
- Warzywa mrożone nie powinny być rozmrożone przed gotowaniem.
- Niektóre warzywa mrożone należy umieścić przed gotowaniem w misce na ryż i przykryć
kawałkiem folii aluminiowej.
- Mrożonki powinny być oddzielone lub należy je zamieszać po 10-12 minutach. Użyj
długiego widelca / łyżki.
Ryby i owoce morza
- Czas gotowania pokazany w tabeli odnosi się do świeżych, mrożonych lub całkowicie
rozmrożonych owoców morza i ryb.
- Owoce morza i ryby przed gotowaniem oczyść i przygotuj.
- Większość ryb i owoców morza jest gotowana bardzo szybko. Gotuj w małych porcjach
lub ilościach, jak pokazano.
JAJKA
Parowar może być używany do przygotowania jajek na miękko, jajek po benedyktyńsku i jajecznicy.
GOTOWANIE jajek w skorupkach na miękko.
Igłą lub szpilką przebij skorupkę jajka na dole lub na górze. Następnie umieść jaja do miski
przebitym końcem w górę.
JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU
Jaja rozbij i włóż do poszczególnych misek z niewielką ilością wody, a następnie umieścić
je w misce do gotowania.
JAJECZNICA
Wymieszaj jajka z odrobiną mleka lub śmietany, następnie wlej masę do miski na ryż,
umieścić w misce, przykryć pokrywką. Wymieszaj raz lub dwa razy podczas gotowania.
UWAGA: duże jajka muszą gotować się trochę dłużej.
Waga (kg): 2.570
Wysokość (cm): 41.50 Szerokość (cm): 35.00
Głębokość (cm): 27.00
Parowary posiadają 24 miesięczną gwarancję.
Video
Dokumentacja tego produktu