Przystawka do krojenia i szatkowania - do robotów KMC, KMM, KVC, KVL - przystawka AT340
Gwarancja: | 24 miesiące |
Producent: | KENWOOD |
Kategoria: | Akcesoria do robotów |
Kod towaru: | 156 322 |
Ulubiony produkt | Wydrukuj tę stronę Szukaj ceny |
Dalsze parametry | |
Rodzaj akcesoriów | krajalnica |
Wymiary | |
Szerokość produktu | 20.5 cm |
Wysokość produktu | 22.0 cm |
Głębokość produktu | 17.5 cm |
Waga produktu | 2.2 kg |
Szerokość opakowania | 22.0 cm |
Wysokość opakowania | 27.2 cm |
Głębokość opakowania | 26.5 cm |
Waga produktu w opakowaniu | 2.7 kg |
Niezastąpiona pomoc w szatkowaniu
Jak szybko, łatwo i efektownie posiekać lub zetrzeć składniki dań?
Wszechstronna szatkownica Kenwood Cię w tym wyręczy. Przystosowana do pracy ciągłej, wyposażona w aż 7 tarcz,
wykonanych ze stali nierdzewnej, służących do szatkowania i krojenia wykona za Ciebie najbardziej pracochłonne zadania.
Dzięki niej przygotowanie sałatki, pokrojenie warzyw czy starcie sera zajmie kilka chwil,
a dzięki specjalnemu podajnikowi przetworzone produkty znajdą się od razu w podstawionej misce.
Wszechstronne tarcze
Bogaty wybór tarcz dopasuje urządzenie do Twoich potrzeb.
Posiada dwie tarcze do krojenia na bardzo drobne i drobne wiórki, te wykorzystywane zarówno do deserów: czekoladowe, kokosowe czy orzechowe, jak i dań wytrawnych, które wzbogacisz np. startymi twardymi serami, takimi jak parmezan czy grana padano oraz trzy tarcze do szatkowania: z dużym, średnimi i małymi otworami do wszystkich twardych warzyw, owoców i serów, idealnych do sałatek czy zapiekanek.
Ponadto jest wyposażona w tarczę do krojenia w słupki, dzięki której uzyskasz perfekcyjne formy ziemniaków, batatów i innych warzyw na frytki oraz tarczę do krojenia słupki julienne, niezastąpione do potraw stir-fry, sajgonek i spring rollsów.
Zawartość zestawu:
Tarcza nr 1: do tarcia, z bardzo małymi otworami
Ściera na bardzo drobne wiórki. Świetnie spisuje się do tarcia parmezanu, czekolady i orzechów.
Tarcza nr 2: do tarcia, z małymi otworami
Bardzo praktyczna do tarcia twardego sera, czekolady i orzechów, a także twardych owoców i warzyw.
Tarcza nr 3: do tarcia, z dużymi otworami
Przeznaczona do tarcia twardych owoców i warzyw, a także sera, marchwi, jabłek, cukinii i surowych ziemniaków np. na tradycyjne szwajcarskie placki ziemniaczane rösti.
Tarcza nr 4: do szatkowania w cienkie plastry
Można przy jej pomocy pokroić ser, ziemniaki czy pietruszkę, a także cebulę i ogórek.
Tarcza nr 5: do szatkowania w grube plastry
Idealna do szatkowania buraka, marchewki, kapusty, cukinii, pora, cebuli, papryki oraz ziemniaków, jak również sera, jabłek, bananów i gruszek.
Długie i cienkie warzywa, jak np. por, cukinia czy marchewka, należy wkładać do podajnika pionowo, w efekcie czego zostaną pokrojone w zgrabne plastry.
Cebulę zawsze należy obrać i w zależności od wielkości pokroić w połówki lub ćwiartki.
Tarcza nr 6: do krojenia w standardowej wielkości słomkę
Idealne narzędzie do krojenia ziemniaków na frytki, lub składników na potrawki, zapiekanki i dipy..
Tarcza nr 7: do krojenia w słomkę typu julienne
Bardzo szybko i sprawnie kroi składniki na zupę lub do sałatek, a nawet na wyjątkowo cienkie frytki.
Można na niej także kroić marchewkę, cukinię i inne warzywa do potraw stir-fry czy też ogórka lub selera na sałatki lub dipy.
Informacje
Jak kupować?
Kontakt
AKCJE I PROMOCJE
Nasze oddziały